Najbolja hrana za Pomerance

Pravilna ishrana Pomeranaca

Pomeranci vole domaću hranu pri čemu je potrebno da hrana koju dajete vašem ljubimcu sadrži potrebnu količinu hranljivih sastojaka. Kada odlučujete koju hranu dati vašem kućnom ljubimcu, budite sigurni da je hrana koju ste vi pripremili bolji izbor ali imajte na umu da su Pomeranci veoma osetljivi na hemikalije koje se nalaze u hrani i koje mogu izazvati alergije. Zbog toga vodite računa da se u hrani koju pripremate za vašeg kućnog ljubimca nalazi što manje dodatnih hemikalija, aroma, boja i ostalih potencijalno štetnih sastojaka.

Pomeranac na travi

U ishranu vašeg Pomeranca treba uključiti meso, unutrašnje organe poput mozga, bubrega, jetre, meso uključujući ribu, belu piletinu. Od povrća se preporučuje krompir, spanać, šargarepa, tikvice, pirinač.

U ukupnoj ishrani vašeg Pomeranca trebalo bi da postoji idealan balans proteina, ugljenih hidrata, masti i vitamina.

Da li Pomerancima davati hranu koju i mi jedemo?

Kako smo ranije pomenuli, Pomeranci mogu biti alergični na hemikalije koje se nalaze u ljudskoj hrani kao što su aditivi, konzervansi, poboljšivači ukusa, razne arome, veštačke boje… Zbog toga hranu koju jedete izbegavajte da dajete svom kućnom ljubimcu.

Ljudska hrana je često bogata šećerom, solima pa je ne preporučujemo za vašeg ljubimca. Naravno, ukoliko se hranite zdravo, izbegavate industrijske prerađevine onda svog kućnog ljubimca možete hraniti hranom koji vi jedete.

Koje namirnice treba izbegavati u ishrani Pomeranaca

Prilikom redovne ishrane Pomeranaca treba izbegavati namirnice koje sadrže čokoladu, kofein, kafu, luk, beli luk, grožđe, orašaste plodove, kukuruz kao i začine.

Iako ćete često biti u situaciji da vaš kućni ljubimac pokazuje želju da jede ono što se nalazi na vašoj trpezi, morate biti sigurni da se u hrani koju ste pripremili nalazi ono što Pomeranci mogu jesti.


Pozovite nas

Kliknite na dugme za poziv, Viber ili WhatsApp


Viber pozivWhatsApp pozivTelefon
+381 64 077 2000

Email:
nikolic.selena99@gmail.com