Saveti za negu krzna i rast kvalitetne dlake Pomeranaca

Nekoliko faktora utiču na debljinu dlake i gustinu krzna vašeg pomeranca. Pre nego što napravite bilo kakve promene u ishrani vašeg kućnog ljubimca i načinu negovanja krzna važno je da razumete koji su to faktori koji utiču na kvalitet krzna.

Ukoliko primećujete da dlaka vašeg pomeranca nije onakva kakva se očekuje, prvo što treba da proverite jeste da li vaš kućni ljubimac ima zdravstvenih problema.

Poseteite veterinara koji će proveriti da li vaš pas ima neku bolest koja uzrokuje nepravilan rast dlake.

Problemi sa štitnom žlezdom anemijom i drugim stvarima mogu se odmah prepoznati analizom dlake psa.
Pravilno negovanje dlake vašem pomerancu će sprečiti stvaranje čvorova, zapetljavanje kao lomljenje i kidanje dlake a pravilno nega ubrzava rast dlake.

Četkanje dlake pomeranca treba raditi što češće

Redovno brišite i četkajte krzno vašeg pomeranca čime se vrši uklanjanje trave, polena i ostalih alergena koje se mogu pronaći u krznu.

Redovno održavanje dlake pomeranca pomaže i u uklanjanju sitnih čestica koje mogu zaprljti dlaku ili izazvati loš miris.

Pomeranci su poznati po svojoj izuzetno dugačkj dlaci ali da bi krzno bilo raskošno, neophodno je redovno održavanje dlake. Četkanjem se takođe sprečava izvlače mrtve dlake iz krzna, stimuliše rast folikula dlake i poboljšava ukupan izgled.

Brzina rasta dlake kod pomeranaca

Isto kao i kod ljudi dlaka pomeranaca retko kada raste savršeno. Moguće su male asimetrije u dužini dlaka i to je sasvim normalno. Kada određena dlaka postane dugačka, dlake se mogu skratiti kako krzno ne bi izgledalo neravno. Pri tome vodite računa da doterivanje vašeg pomeranca bude urađeno pravilno.

Uredno doterivanje je dobar način da krzno vaše kućnog ljubimca izgleda lepo.

Da bi vaš pomeranac imao lepo krzno, potrebno je da se pridržavate ovih nekoliko glavnih pravila.

Budite pažljivi kada sušite krzno
Nanesite balzam i koristite kvalitetne četke
Koriste kvalitetne proizvode za kupanje

Pozovite nas

Kliknite na dugme za poziv, Viber ili WhatsApp


Viber pozivWhatsApp pozivTelefon
+381 64 077 2000

Email:
nikolic.selena99@gmail.com